Maak postpartum depressie bespreekbaar

Gepubliceerd op 14 juni 2018 door admin

Het gesprek beginnen over postpartum depressie is nog steeds lastig voor veel mensen. Daarom start vandaag de campagne ‘Hey! Het is oké. Maak postpartum depressie bespreekbaar.’

De komende maanden vinden er in heel het land activiteiten plaats om postpartum depressie bespreekbaar te maken. Op Heyhelpt.nl staat informatie over belangrijke signalen van postpartum depressie. Ook vind je er conversatiestarters die helpen het gesprek aan te gaan.

 

In video’s vertellen stellen hun persoonlijke verhaal. Je kunt ze hier downloaden:

Vanessa en Erik in gesprek over hun ervaring (00:03:20)
Beertje en Fer-Jan in geprek over hun ervaring (00:04:21)

Doel: depressie met 30% terugbrengen
De campagne ‘Hey! Het is oké. Maak depressie bespreekbaar’ draagt bij aan het doel om het aantal mensen met depressie in 2030 met 30% terug te brengen. In 2017 tekenden diverse betrokken partijen en het ministerie van VWS de Depressiedeal.

‘Na de geboorte van mijn oudste kind kreeg ik totaal onverwacht een postpartum depressie. Ik heb in die periode ervaren dat er, ook onder professionals, veel onduidelijkheid is over wat een postpartum depressie eigenlijk is.’
Lees het interview met Anne Marleen Meulink, schrijfster van het boek ‘Depressief na een bevalling: oorzaken, gevolgen en adequate ondersteuning’.