Materialen voor gesprek met ouders over stoppen met roken

Gepubliceerd op 24 juli 2018 door admin

Nieuwe gesprekskaart Rookvrije Start
Hoe bespreek je stoppen met roken in het kraamgezin? Hoe motiveer je kersverse ouders om rookvrij te blijven na de bevalling? Om kraamverzorgenden te ondersteunen bij het gesprek over stoppen met roken of rookvrij blijven, heeft het Trimbos-instituut een speciale gesprekskaart Rookvrije Start ontwikkeld. Deze gesprekskaart, die je eenvoudig in je tas kunt meenemen naar een kraamgezin, bevat o.a. een stappenplan met voorbeeldzinnen voor het gesprek en informatie over doorverwijzen.

 

E-learning met voorbeeldfilmpjes    
Wil je meer oefenen met het gesprek over stoppen met roken? Volg dan de e-learning Rookvrije Start. In de e-learning Rookvrije Start krijg je praktische handvatten en voorbeelden om ouders te motiveren te stoppen met roken. De reacties van kraamverzorgenden die de e-learning al gevolgd hebben, zijn erg positief: “Alle gesprekstechnieken zijn zeer waardevol en ook het niet onderschatten van mijn rol over het bespreekbaar maken van roken” en: “Ik heb geleerd om positief met ouders om te gaan en complimenten te geven, ook al doen ze het niet zoals jij hoopt.”

Bestellen?
Je kunt de gesprekskaart Rookvrije Start voor de kraamzorg downloaden of gratis bestellen via de Trimbos webwinkel. De e-learning is voor 25 euro te bestellen via de Trimbos webwinkel. De e-learning is gratis voor Rookvrije Start-ambassadeurs en tien van hun collega’s. Je ontvangt vier accreditatiepunten van het Kenniscentrum Kraamzorg. Lees meer over de e-learning op www.rokeninfo.nl/rookvrijestart (onder het kopje ‘e-learning’) of bekijk de trailer.