Herregistratie stapsgewijs

Welke stappen moet je doorlopen voor je aan je tweede registratieperiode begint. Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Het team van het KCKZ helpt je graag verder.

Stap 1
Drie maanden voordat de registratieperiode verloopt, krijg je via het systeem van het Kwaliteitsregister Kraamzorg (PE-online) een allereerste melding dat je binnenkort moet gaan herregistreren. Wij adviseren je om op dat moment in te loggen via de website van het Kenniscentrum Kraamzorg en de status van je dossier te controleren.

Stap 2
Acht weken voordat je registratieperiode verloopt, krijg je via het systeem van het Kwaliteitsregister Kraamzorg een tweede bericht, dat je je dossier kunt aanmelden voor herregistratie. Dit kan alleen als de status van jouw dossier volledig is.
Mocht je dossier op dit moment niet volledig zijn dan kun je drie maanden uitstel aanvragen door een email te sturen naar: info@kenniscentrumkraamzorg.nl

Stap 3
Na indiening van je dossier beoordeelt het KCKZ of je dossier volledig is en of je voor herregistratie in aanmerking komt. Zodra je dossier is goedgekeurd, krijg je hierover een bericht van het systeem inclusief inloggegevens, met een verwijzing naar de 5 modules in de e-learningomgeving van het KCKZ, die je vervolgens binnen 6 weken na eerste keer inloggen moet doorlopen.

Stap 4
Met de inloggegevens krijg je toegang tot de 5 modules. Vanaf het moment dat je de eerste keer inlogt heb je daar 6 weken de tijd voor. Begin hier op een rustig moment aan en zorg dat je voldoende tijd hebt om een module te doorlopen.

Stap 5
De vijf modules kun je afzonderlijk van elkaar maken. Voor iedere module krijg je een half uur de tijd, wat voldoende is om de vragen direct te beantwoorden. Let op: als je een module hebt gestart, moet je deze binnen het half uur afronden. Je kunt niet tussentijds stoppen.

Stap 6
Aan het einde van iedere module krijg je direct de uitslag. Als je geslaagd bent, zorgt het KCKZ ervoor dat de punten voor die module in jouw dossier worden bijgeschreven.
Heb je de module niet behaald, dan moet je voor dit onderwerp alsnog geaccrediteerde bij/nascholing volgen in de komende registratieperiode.

 

Tips van het KCKZ: 

  • ‘Maak je niet te druk om de modules. Deze gaan over de onderwerpen waarover je in de afgelopen drie jaar bent geschoold en over de dagelijkse verzorging van moeder en kind. Het gaat dus om alledaagse kost voor kraamverzorgenden. De modules die je haalt, leveren je gelijk accreditatiepunten op. Er is niks aan de hand als je een module niet behaalt: je krijgt drie jaar de tijd om je op dit onderwerp bij te scholen.’
  • ‘Alles wijst zich vanzelf, maar dit is handig om voor aanvang te weten: je hoeft de modules niet in een keer te doen: als je dat fijn vindt, kun je de vijf modules afzonderlijk maken. Maar, zodra je een module start, moet je die wel gelijk afmaken. Je hebt daarvoor een half uur de tijd en kunt niet meer stoppen. Een half uur is ruim voldoende om alle vragen op een rustig tempo te kunnen doorlopen.’

Klik hier voor de eisen die in de tweede registratieperiode gelden