Het is Week van de Opvoeding

Gepubliceerd op 2 oktober 2018 door admin

Het opvoeden van kinderen is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat deze hele week -van 1 tot 7 oktober- in het teken van opvoeden en ouderschap. Vanuit de kraamzorg help jij jonge ouders hiermee op weg.

Tijdens de Week van de Opvoeding ontmoeten ouders, mede-opvoeders en professionals elkaar en wisselen ze gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland kun je tijdens de week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken.
Het thema van dit jaar:  Opvoeden is samenspel. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, professionals, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente.

Na jouw vertrek
Tijdens de kraamtijd ben jij de vraagbaak voor jonge ouders. Jouw vertrouwen en bevestiging helpen ouders op weg. Ook na de kraamtijd zullen zij nog vaak tegen vragen aanlopen met betrekking tot opvoeden en gezond opgroeien. Hiermee kunnen zij natuurlijk altijd terecht bij het consultatiebureau. Jij zorgt voor een goede overdracht naar je keten-partners bij de jeugdgezondheid.

Online bronnen
Ook op internet vinden ouders veel informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Het lastige daarvan is, dat deze informatie vaak nogal tegenstrijdig of achterhaald is. Een belangrijke, betrouwbare online bron van informatie voor ouders over opvoeden, opgroeien en gezondheid is Opvoeden.nl
Voor informatie over veilig opgroeien verwijs je jouw gezinnen naar Veiligheid.nl