Meest gestelde vragen

over registreren in het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden

Wat is het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden?

Het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden is een online registratiesysteem, waarin van individuele kraamverzorgenden wordt bijgehouden welke opleiding en bijscholing zij hebben gevolgd. Het is opgezet door het Kenniscentrum Kraamzorg in samenwerking met zorgprofessionals, die werkzaam zijn binnen de kraamzorgsector.

Waarom is er een Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden?

Vooral omdat de kraamzorgsector transparant wil zijn over de kwaliteit van zorg. Daarbij is het beroep van kraamverzorgenden sterk in beweging. Dit vereist een verdere professionalisering. Om dit te realiseren is inzicht nodig in de kraamzorgmarkt op het gebied van scholing en op demografisch gebied. Daarom is het belangrijk dat iedere kraamverzorgende in Nederland zich in het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden registreert. Voor jou is het belangrijk omdat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen in jouw vakgebied en je ervoor zorgt dat je blijft werken aan je vaardigheden.

Ik heb me net ingeschreven, hoe lang duurt het voor ik bericht krijg?

Bij drukte kan het even duren voordat wij het dossier in behandeling nemen.
Je ontvangt je registratiebewijs binnen drie weken. Als je vragen hebt, mail dan naar info@kenniscentrumkraamzorg.nl dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Hoeveel kost de inschrijving?

Het tarief voor inschrijving in het Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden is vanaf 1 april 2019 € 125,- voor vier jaar.

Ik sta geregistreerd, maar ik weet mijn inloggegevens niet meer. Ik heb het wachtwoord veranderd via de link bij “wachtwoord vergeten”, maar inloggen lukt nog steeds niet.

De fout zit dan waarschijnlijk in de gebruikersnaam. Jouw gebruikersnaam is KCKZ-….. (op de puntjes vul je jouw registernummer in)

Wanneer worden de accreditatiepunten bijgeschreven in mijn dossier?

De opleider/het opleidingsinstituut is verantwoordelijk en dient de punten binnen 6 weken na de scholing bij te schrijven in jouw dossier. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, dien je contact op te nemen met de opleider of het opleidingsinstituut.

Wanneer moet ik me herregistreren en wat zijn de eisen?

Je dient vanaf 1 april 2019 binnen een periode van vier jaar te voldoen aan de eisen voor herregistratie. Kijk bij ‘Herregistratie’ voor de eisen.

Ik heb meer dan 40 punten behaald. Kan ik de extra punten meenemen naar de herregistratie?

Nee, het is niet mogelijk punten mee te nemen naar de volgende Herregistratieperiode. Per registratieperiode geldt een minimale eis. Bij herregistratie begin je aan een nieuw dossier met 0 punten. Wil je meer weten? Klik hier voor het Reglement Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden v.a. 1 april 2019.