‘Ik wil dat kraamzorg goed op de kaart komt’

Gepubliceerd op 4 september 2018 door admin

Graag stellen wij je voor aan onze nieuwe beleidsmedewerker: Annemiek Smittenaar. Na 25 jaar in de sector te hebben gewerkt, wil zij zich nu sterk maken voor de beroepsgroep. Een korte kennismaking.

Waarom solliciteerde je op deze functie?
“‘Dit is mij op het lijf geschreven!’, dacht ik toen ik de vacature ‘beleidsmedewerker KCKZ’ tegenkwam op LinkedIn. Ik zocht naar een nieuwe uitdaging, waarin ik mijn kennis en ervaring breder kan inzetten. Voor kraamzorg en kwaliteitsverbetering zet ik mij graag in!”

Wat is jouw ervaring in de kraamzorg?
“Eerst werkte ik bijna tien jaar als kraamverzorgende. Daarna begeleidde ik leerlingen en werkte ik als praktijkopleider. Later werd ik teammanager in de regio Katwijk. In de afgelopen twee jaar was ik waarnemend teamcoach en planner-zorgcoördinator. Ik werkte lange tijd bij een heel grote kraamzorgorganisatie, maar deed ook ervaring op bij een vrij kleine organisatie.”

Wat voor persoon ben jij?
“Mensen die mij goed mij kennen, zeggen dat ze me ervaren als een open, enthousiaste en warme persoonlijkheid. Dat vind ik natuurlijk fijn om te horen! Ik ben direct, sta met beide benen op de grond en houd van aanpakken. Ook werk ik graag samen. Ik verheug me op de samenwerking met mensen uit de geboortezorg in werkgroepen en commissies.”

Was je al bekend met het Kenniscentrum Kraamzorg?
“Ik nam plaats in een protocollencommissie. Het was heel motiverend om zo inhoudelijk met elkaar bezig te zijn en samen een goed protocol neer te zetten. In mijn vorige functie was ik verantwoordelijk voor de scholingen. Ik stelde het scholingsplan op en richtte mij op kwaliteit en deskundigheid. Ook langs die weg was ik natuurlijk bekend met het kwaliteitsregister en accreditatie.”

Wat zijn je hobby’s?
“Ik houd van sporten, reizen en koken. Daarnaast vind ik het belangrijk om een deel van mijn vrije tijd te besteden als vrijwilliger voor een  maatschappelijk doel.”